matematik kampı

Matematik Kampı Nedir?

Matematik birçok öğrenci tarafından zor bir ders olarak kabul edilir. Matematiğin sınavlardaki önemi tartışılmazdır. Böylesi bir dersi birebir destekle öğrenmenin en yeni, en özel ancak bir matematikçinin aklından çıkabilecek kadar zekice kurulmuş ders çalışma atmosferine matematik kampı diyoruz.

Matematik Kampının Amacı:

Kampta amaçlanan ”matematik öğrenilmesi zor olan bir ders” algısını değiştirerek hem 10 – 12 kişi arasında kendinizi özel hissedip birebir destek aldırmak hem de aynı amaçlarla bir araya gelmiş, ortak paydada birleşmiş bir gruba ait olma rahatlığını yaşatmaktır.Matematik Kampı Nasıl İşler:

Size özel çalışma odasında 10 – 12 kişilik bir grup ve 4 öğretmenle birlikle çalışma başlar. Yaz aylarında hafta içi 5 gün 10.00 – 16.00, Kış aylarında Cumartesi – Pazar sabah 09.00 – 13.00 ve öğleden sonra 14.00 – 18.00 arasında yapılacak çalışmalar(istenilen sürede bu programa 5 ders saati katılınabilir) 45 dakika ders 10 dakika mola şeklindedir. Öğrenci yeterince öğretmenden bilgiyi alıp öğrendikten sonra pekiştirmek için uygulama yaptırılır. Bu sırada öğrenci konuyla ilgili bol bol örnek çözer. İlgili konunun öğrenildiğinden emin olununca kontrol edilerek bir diğer konuya geçilir. Öğrencilere döngülü bir şekilde uygulanan bu çalışma şekli aralıksız devam eder. Öğrenci çalışma sırasında her takıldığını sorabileceği eğitmenleri hazır bulunur. Bu şekilde mantıklı bir sırayla eksik konular bir bir tamamlanır. Sonuç itibariyle saatlerce hem özel ders alınmış hem de öğrenmede öğrenci pasif değil aktif olmuş olur. Bilgiyi her zaman öğretmenden hazır bulan öğrenci unutmaya meyillidir. Kendi çabasıyla öğrenen öğrenci asla unutmaz. Anlaşılması güç durumlarda ve içinden çıkamadığı konularda da anlık destek alabileceğinden öğrenmenin önündeki tüm engeller kalkmış olacaktır.Matematik Kampının Psikolojik Ortamı Nasıldır:

Kamptaki tüm öğrenciler sizinle aynı amaçla yani matematik konularını öğrenmeye gelen öğrencilerdir. Savaşları bile kazandıran ortak paydada birleşmiş askerlerin oluşturduğu grup sinerjisidir. Her bir öğrenci grubun diğer üyeleriyle aynı ortamı paylaşır amaçlar aynıdır ancak aynı zamanda her öğrenci bağımsızdır da. Herkes kendi programını takip eder. Öğretmenler her öğrenciye birebir yeterince bilgilendirme yapar. Bu bilgi sizin eksik olan konunuzdur. Bir diğer öğrencinin neye çalıştığı sizi ilgilendirmez. Her geçen saat kasasına bir konuyu daha öğrenmenin sevinci koyan öğrencilerin oluşturduğu sinerjik atmosferden etkilenmemenize imkan yoktur. Bulunduğunuz ortam ders çalışmanızın önündeki tüm engellerden arındırılmıştır. Ortamda tek ses kendi iç sesinizdir.

Matematik Kampına Kimler Katılabilir?

Matematiği Sevmiyorum/Sevemiyorum, Seviyorum ama başaramıyorum, yardım almadan Matematiği öğrenemeyeceğime inaniyorum, konuyu anlıyorum ama soru çözemiyorum, Matematiğe nasıl çalısacağımı bilmiyorum, Matematiği öğrenmek zorundayım, Matematiği kafam almıyor, farklı tarzdaki sorularda zorlanıyorum, 5(beş) net daha fazla yapsam kazanırım diyen, demeyi düşünen, demeyi düşünmüş her seviyeden LGS, YKS İlköğretim, Ortaöğretim, Lise, öğrencileri katılabilir.

Matematik Kampından Kazanımlarınız:

Öğretmenlerin sürekli motive ettiği, öğrencinin her şeyi sorabileceği, öğretmenin hemen yanında olduğu, ders çalışmayı zorlayan çeldiricilerden arındırılmış bir ortamın bulunduğu , grup üyelerinin pozitif etkileşimde olduğu, hem gruba ait olma hem de kendini özel hissetme ihtiyacını karşılayan, bir günde 5 ders saati çalışma imkanı bulunan, isteyen öğrencinin çalışma süresini kendisinin belirleyebileceği (3,4,5 ders saati gibi ), kendi kendine öğrenmenin gerçekleştiği, birebir öğretmen desteğiyle eksik konuların tek tek giderildiği ve bir konuda tam öğrenme gerçekleşmeden bir diğer konuya geçilmediği, zor bir derse çalışırken aynı zaman da keyif de alınan, çok çalışıyorum ama başarılı olamıyorum diyen öğrencilerin, ders çalışmayı sevmeyen , matematik fobisi olan öğrencilerin de başarılı olduğunun yegane ispatı matematik kampında çok değil bir tek kazanımınız olacaktır. MATEMATİĞİ SEVEREK ÖĞRENECEKSİNİZ.

Matematik Kampı’na kimler katılabilir?
0312 417 76 00